Laurea Certified Beer Master
Ravintolan ja elintarvikealan osaamisessa ja trendeissä korostuu tällä hetkellä olut. Olut ja sen yhdistäminen ruokaan sekä juomavalikoiman hallinta ovat asioita, jotka kaikkien ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan ammattilaisten tulisi osata.
Studying at campus
Application time: Ongoing
Primary teaching language: Finnish
Location: Laurea Leppävaara campus
Beer Master -koulutus kehittää osallistujista oluiden asiantuntijoita, jotka pystyvät keskustelemaan kuluttaja-asiakkaiden kanssa oluesta. Koulutus antaa osallistujille myös valmiudet tukea oluen myyntiä omalla asiantuntijuudellaan ja auttaa yritysasiakkaita heidän kaupallisissa pyrkimyksissään.
Koulutuksen kouluttajana toimii Anikó Lehtinen, olutasiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja ja Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori. Lisäksi koulutuksen kestosta riippuen voidaan järjestää vierailuja espoolaisiin lähipanimoihin.
Kiinnostuitko koulutuksesta? Annamme mielellämme lisätietoja.
Information about the study
Ensimmäinen päivä
9.00-11.30 Oluen valmistus & oluttyylit: maistellaan 5 olutta
11.30-12.15 Lounas: teemana olut ja ruoka
12.15-14.15 Olut & ruoka ja oluen tarjoilu
14.15-14.30 Kahvitauko
14.30-15.30 Oluen arviointi ja maku: maistellaan 6 olutta
15.30-16.00 Oluen virhemaut ja oluen hygienia
Toinen päivä
9.00-11.00 Oluen valmistus käytännössä ja oluen raaka-aineet (voi sisältää panimovierailun)
11.00-11.45 Lounas
11.45-13.30 Oluttrendit ja oluen kuluttaja: maistellaan 5 olutta
13.30-14.45 Oluen myynti ja suosittelu: maistellaan 3 olutta
14.45-16.00 Olut & ruoka –päivällinen
Beer Master-koulutusta suositellaan ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan ammattilaisille, joilla on säännöllinen kosketus kuluttaja-asiakaspintaan ja jotka ovat etusijalla kehitettäessä oluen myyntiä.
- Beer Master -koulutus kehittää osallistujista oluiden asiantuntijoita, jotka pystyvät keskustelemaan kuluttaja-asiakkaiden kanssa oluesta.
- Opit juomavalikoiman hallintaa sekä oluen yhdistämistä erilaisiin ruokiin.
- Saat valmiudet tukea oluen myyntiä omalla asiantuntijuudellasi ja auttaa yritysasiakkaita heidän kaupallisissa pyrkimyksissään.
- Varmistat osaamisesi muuttuvassa juomaympäristössä.
“Mielestäni opetuskerroissa oli mukavaa se, että ensin käytiin teoriaa ja sitten päästiin testaamaan oluita, joiden kautta päivän teoriat kertautuivat. Oluiden maistelussa opitut asiat jälleen kerran konkretisoituivat ja itselleni ainakin maistamalla asiat jäivät paremmin mieleen, kuin pelkästään teoriaa läpikäymällä.”
Myös panimolla vierailu oli hyvä asia, sillä sen avulla on helpompi ymmärtää se, kuinka valmistuksen eri vaiheet etenevät panimolla käytännössä.
Kokonaisuudessaan kurssi oli hyvin hyödyllinen ja kurssilta tarttui todella paljon uutta tietoa mukaan.”