Laurea Smart -verkkokaupan yleiset käyttö- ja toimitusehdot 

Yleistä

Nämä yleiset käyttöehdot määrittävät oikeudellisesti sitovat ehdot, joita sovelletaan Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n (“me” tai “Laurea”) verkkokaupan käyttämiseen sekä verkkokaupan kaikkeen sisältöön. 

Verkkokaupan käyttäjän (“sinä”, “asiakas”, “yritysasiakas”, “yksityisasiakas”) tulee hyväksyä nämä ehdot ennen kuin ryhtyy käyttämään verkkokauppaa. Rekisteröitymällä verkkokauppaan hyväksyt ehdot. Jos et hyväksy ehtoja, älä käytä verkkokauppaa tai rekisteröidy siihen.

Pidätämme kaikki muut paitsi näissä ehdoissa nimenomaisesti myönnetyt oikeudet.

Palvelun sisältö ja käyttäminen

Verkkokaupassa tarjoamme koulutussisältöjä ja niitä tukevia palveluja. Verkkokauppa on tarkoitettu yksityis- ja yritysasiakkaille. Emme takaa, että verkkokauppa olisi käytettävissä kaikilla laitteilla. Verkkokaupan koulutustuotteen sisältö, aikataulu ja kokonaishinta kuvataan verkkokaupasta ostettavan tuotteen yhteydessä.  

Verkkokaupan käyttäjänä vastaat itse koulutuksessa tarvittavien laitteiden ja tietoliikenneyhteyksien hankkimisesta sekä kaikista niistä aiheutuvista kuluista ja kustannuksista. 

Opiskeluoikeus on käyttäjäkohtainen. Opiskeluoikeus koulutukseen alkaa, kun olet maksanut koulutuksen ja/tai koulutus on aktivoitunut sinulle toimitettavalla erillisellä sähköisellä ilmoituksella. Sähköisten tuotteiden toimituksesta ei aiheudu sinulle lisäkuluja. Saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet käyttäjätunnuksen aktivointiin ja opintojen aloitukseen. 

Saat opiskeluoikeudet niille kursseille, joille olet ilmoittautunut tai joihin olet oikeutettu opiskelijaprofiilisi mukaisesti. Opiskeluoikeus määräytyy koulutuksen keston mukaan .

Nämä ehdot sääntelevät verkkokaupan käyttöä. Rekisteröitymällä verkkokauppaan hyväksyt ehdot ja: 

 • Sitoudut antamaan rekisteröintivaiheessa totuudenmukaiset, täsmälliset, ajantasaiset ja täydelliset tiedot itsestäsi; 
 • Sitoudut vastaamaan siitä, että sisäänkirjautumistietojasi (mukaan lukien salasana) säilytetään tietoturvallisella tavalla; 
 • Sitoudut pitämään ajan tasalla sekä päivittämään viipymättä rekisteröinnin yhteydessä antamasi tiedot, jotta ne pysyvät totuudenmukaisina, täsmällisinä, ajantasaisina ja täydellisinä. Yhteystiedot päivitetään ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun; ja 
 • Hyväksyt, että jos antamasi tiedot ovat totuudenvastaisia, epätäsmällisiä, vanhentuneita tai epätäydellisiä tai jos meillä on perusteltua syytä epäillä, että tiedot ovat totuudenvastaisia, epätäsmällisiä, vanhentuneita tai epätäydellisiä, Laurealla on oikeus sulkea käyttäjätilisi ja kieltää sen hetkinen ja tuleva verkkopalvelun käyttösi. 

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelua koskevia ehtoja  

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin myönnetään määräaikainen opinto-oikeus. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelua koskevat lisäksi seuraavat ehdot:  

 • Jos opintosi venyvät, ota yhteyttä asiakaspalveluun.  
 • Jos haluat jatkaa opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa, sinun tulee ilmoittautua seuraavan lukukauden opintoihin verkkokaupan kautta. 
 • Jos olet maksanut avoimen ammattikorkeakoulun vuosimaksun, saat opiskeluoikeuden ilmoittautumisajankohdasta vuodeksi eteenpäin. Muutoin avoimen ammattikorkeakoulun opiskeluoikeus määräytyy sille lukukaudelle, jolloin koulutustuote toteutuu. Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopiskelijat saavat opiskeluoikeuden kahdeksi lukukaudeksi. Polkuopiskeluoikeus alkaa lukukauden alusta joko 1.1. tai 1.8. 
 • Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot tulee suorittaa kahden lukukauden aikana. Mikäli polkuopiskelija ei saa suoritettua 60 opintopistettä polkuopintovuoden aikana, hän voi kerryttää puuttuvia opintopisteitä valitsemalla opintoja avoimen ammattikorkeakoulun – opintotarjonnasta ja maksamalla uuden avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksun (opintopistekohtainen tai vuosimaksu). Polkuopintojen suorittamisen viivästyessä polkuopiskelija ei voi jatkaa opintoja sen ryhmän mukana, johon hän on alkujaan sijoitettu. 
 • Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana sinun on suoritettava opinnot opiskeluoikeutesi aikana. Jos opinnon suorittaminen venyy uusintatentin tai arvosanan korottamisen takia, voidaan opiskeluoikeuttasi lisätä uusintatentin tai korottamisen suorittamiseksi loppuun. Opiskelija ei ole oikeutettu suorittamaan muita opintoja opiskeluoikeuden lisäaikana. 
 • Avoimen ammattikorkeakoulun koulutuksiin ilmoittaudutaan aina Laurean avoimen ammattikorkeakoulun määrittämällä ilmoittautumistavalla ja -ajankohtana. Yleisesti avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä.  
 • Laurean tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua oman ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoiksi eivätkä toteutuksille, joiden kohderyhmänä ovat vain avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat. Laurean poissaoleva -läsnäolomerkinnällä olevat tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoiksi. Poissaoloaikana opiskelijan opintosuoritusrekisteriin ei voi kirjata suorituksia. Polkuopintojen opintomaksulla voit opiskella myös avoimen AMK:n yksittäisiä opintoja avoimen AMK:n opiskelijoille kohdennetusta tarjonnasta.  
 • Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet Laurean käyttäjätunnuksen aktivointiin ja pääsyn Laurean järjestelmiin. Sinun on oltava koulutuksen ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostasi vastuuopettajalle. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla voit vahvistaa osallistumisesi toteutukselle tutkintosäännössä (§19) esitetyllä tavalla. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli et ilmoita poissaolostaan koulutuksen aloituskerralta. Mikäli koulutuksen suorittamiselle on määritelty edeltävää osaamista, tulee sinun tarvittaessa osoittaa tämä osaaminen ennen kyseisen koulutuksen alkua vastuuopettajalle. 

Käyttöoikeus ja immateriaalioikeudet

Myönnämme näiden ehtojen nojalla ja mukaisesti sinulle rajoitetun, peruutettavissa olevan oikeuden käyttää verkkokauppaa. Sinulla ei ole oikeutta siirtää, edelleen lisensoida, edelleen välittää tai muutoin jaella sinulle näiden ehtojen nojalla kuuluvia oikeuksia. Yritysasiakkaan ostamat aktivointilinkit eli kupongit ovat voimassa enintään vuoden. Emme hyvitä lunastamatta jääviä kuponkeja.

Kaikki verkkokauppaan sekä siihen sisältyviin tietoihin, toimintoihin, koulutuksiin ja muuhun sisältöön liittyvät aineettomat oikeudet, mukaan lukien tekijänoikeudet, kuuluvat Laurealle tai kolmansille osapuolille. Et saa muuttaa, muunnella, poistaa, kopioida, kuvata, julkaista, kääntää vieraalle kielelle, levittää, saattaa yleisön saataviin tai siirtää mitään Laurealle tai muille verkkokaupan sisältöön kuuluvia aineettomien oikeuksien suojaamia kohteita eikä muutoinkaan loukata Laurealle tai muille kuuluvia aineettomia oikeuksia. 

Käyttörajoitukset 

Sinulla ei ole oikeutta: 

 • Kopioida, monistaa, esittää, julkisesti välittää, edelleen lähettää tai muutoin käyttää jotakin verkkokaupan tai osaa, koulutusta tai sisältöä tavalla, jota ei ole näissä käyttöehdoissa nimenomaisesti sallittu; 
 • Antaa salasanaa kolmannelle osapuolelle tai käyttää jonkun toisen henkilön käyttäjänimeä tai salasanaa; 
 • Käyttää palvelua tavalla, joka rikkoo näitä ehtoja;  
 • Keinotekoisesti kiertää hinnoitteluun vaikuttavia rajoja tai muuten manipuloida verkkokauppaa; tai 
 • Käyttää verkkokauppaa laittomaan tai hyvän tavan vastaiseen tarkoitukseen tai muulla tavoin vahingoittaa, tuhota tai ylikuormittaa verkkokauppaa. 

Edellä mainitun lisäksi sitoudut pyrkiväsi kohtuudella varmistamaan, ettei verkkokauppaa ja sen sisältöä käytetä luvattomasti. 

Toimitus- ja maksuehdot 

Myytävien tuotteiden ominaisuudet ja ajantasaiset hinnat on esitetty kunkin tuotteen tuote-esittelyn yhteydessä.

Koulutus maksetaan verkkokaupassa tarjolla olevilla maksutavoilla. Laurea ei tallenna pankkiyhteys- tai luottokorttitietoja. Halutessaan voit kuitenkin tallettaa luottokorttitiedot verkkokaupan asiakasprofiiliin. Mikäli tilauksen summa ylittää verkkokaupan mahdollistamat maksutavat, lähetämme sinulle laskun. Hinnat on ilmoitettu euroissa. Laurea on arvonlisäverovelvollinen. Hinnat sisältävät 24 % arvonlisäveroa. Osa koulutuksista on arvonlisäverottomia (ALV 0 %). 

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen, eikä ulkopuolisilla tahoilla ole pääsyä tietoihin. Kauppa syntyy asiakkaan ja Laurean välille. Laurea vastaa kaikista kauppaan liittyvistä velvoitteista. Paytrail -palvelun kautta on mahdollista maksaa verkkopankkitunnuksilla, luottokorteilla (Visa & Mastercard), Apple Pay:llä ja mobiilimaksuilla (MobilePay, Pivo, Siirto) sekä laskutusmaksutavoista OP Laskulla, Walley:lla sekä Alisa Laurea -laskulla Paytrail tietoa maksamisesta: Tietoa maksamisesta – Kuluttaja | Paytrail 

Koulutus katsotaan alkaneeksi koulutustiedoissa merkityn aloituspäivän mukaisesti. Verkko-opinnon opetus katsotaan alkaneeksi silloin, kun olet saanut ohjeet opintojen aloitukseen. TE-toimiston kielteinen tukipäätös tai tutkinto- tai polkuopiskelupaikka toisessa ammattikorkeakoulussa ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen. Laajemmissa koulutuskokonaisuuksissa, täydennyskoulutuksissa tai erikoistumiskoulutuksissa pätevät tapauskohtaiset peruutusehdot.  

Laurea voi tarjota verkkokaupan käyttöön liittyen kuponkeja. Lunastamattomia tai käyttämättä jääneitä kuponkeja ei hyvitetä. 

Henkilötietojen ja muiden tietojen käsittely 

Palvelussa käytetään henkilötietoja lain ja muun tietosuojasääntelyn mukaisesti palvelun toteuttamiseksi. Tarkempia tietoja annetaan Laurea Smart -verkkokaupan tietosuojaselosteessa

Takuu ja saatavuus 

Käytät verkkokauppaa omalla vastuullasi. 

Verkkokauppa ja sen sisältämät koulutukset tarjotaan sellaisenaan ja saatavuuden mukaan. Otat itse vastuuta siitä, että valitsemasi koulutus sopii tarkoituksiisi ja suunnitelmiisi. Mikään Laurean edustajan kirjallisesti tai suullisesti antama tieto ei anna takuuta siitä, että koulutus vastaa koulutustarvettasi.  

Huolehdimme parhaan kykymme mukaan verkkokaupan toimivuudesta ja saatavuudesta ja pyrimme korjaamaan mahdolliset virheet kohtuullisessa ajassa. Emme kuitenkaan takaa verkkokaupan virheettömyyttä tai sitä, että verkkokauppa on keskeytyksittä käytettävissä. Teknisiä häiriöitä ja huoltokatkoja saattaa aika ajoin esiintyä, ja ne saattavat aiheuttaa väliaikaisia toimintakatkoksia verkkokauppaan. Pidätämme oikeuden muokata ja poistaa väliaikaisesti tai pysyvästi verkkokaupan toimintoja ja ominaisuuksia sekä verkkokaupan tuotteita. Laurealla on oikeus kehittää ja muuttaa verkkokauppaa ja sen sisältämiä koulutuksia. Pidätämme myös oikeuden lopettaa verkkokaupan tai yksittäisen koulutuksen tarjoamisen harkintamme mukaan milloin tahansa. Pyrimme ilmoittamaan tällaisista muutoksista sinulle etukäteen. Vastaat itse mahdollisista kustannuksista, joita nämä muutokset aiheuttavat.

Verkkokauppa saattaa sisältää linkkejä kolmansien osapuolten omistamille ja/tai hallinnoimille verkkosivustoille. Emme ole vastuussa tällaisen kolmannen osapuolen verkkosivustosta, eivätkä sellaisella verkkosivustolla olevat materiaalit ja sisällöt ole Laurean hallinnassa. Laurea ei ole millään tavoin vastuussa käyttäjän ja tällaisen kolmannen osapuolen välisestä asioinnista.  

Peruutusehdot 

Nämä peruutusehdot pätevät verkkokaupan sisältämille koulutuksille, mikäli koulutukselle ei ole määritelty omia peruutusehtoja. 

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Ilmoittautuminen tapahtuu Laurean ohjeiden mukaisesti, ja olet vastuussa omasta ilmoittautumisestasi sekä mahdollisten edeltävyysehtojen täyttymisestä. Ilmoittautumalla koulutukseen hyväksyt ehdot. Laurea ei vastaa opiskelijan ilmoittautumisesta.  

Ilmoittautumisen peruutus on tehtävä verkkokaupan oman tilin kautta tai ottamalla yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun. Koulutuksen opettajalle tai muulle henkilölle tehtyä perumista ei hyväksytä. Mikäli avoimen ammattikorkeakoulun koulutuksen ilmoittautuminen perutaan viimeistään 14 vuorokautta ennen opetuksen alkua, opiskelijalle palautetaan 80 % opintomaksusta. Tämä ei koske täydennyskoulutuksia, erikoistumiskoulutuksia, osaajakoulutuksia tai polkuopintoja.  

Laurea pidättää oikeuden tehdä muutoksia koulutukseen ja perua koulutuksen liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Mikäli Laurea peruu asiakkaan maksaman koulutuksen, asiakkaalle pyritään palauttamaan maksettu summa täysimääräisenä seitsemän (7) päivän kuluessa koulutuksen peruuttamisesta. Peruutetun koulutuksen maksua ei voida siirtää, vaan asiakkaan on maksettava koulutus uuden mahdollisen ilmoittautumisen yhteydessä. Jos avoimen ammattikorkeakoulun koulutus perutaan ja opiskelija on oikeutettu maksun palautukseen, maksun palautus voidaan tehdä sen lukukauden sisällä, jolloin koulutus oli tarkoitus toteuttaa.  

Laurea pidättää oikeuden koulutuksen muutoksiin. Laureassa toimitaan Laurean yhteisten turvallisuusohjeistusten mukaisesti koulutuksissa ja poikkeustilanne ei ole syy koulutusten maksun palautukselle. Vakavissa sairastumis- tai loukkaantumistapauksissa, jotka ovat todistettavissa kirjallisesti lääkärintodistuksella, voidaan tarvittaessa poiketa yleisistä peruutusehdoista tapauskohtaisesti.

Vastuunrajoitus 

Laurea, sen johto ja työntekijät eivät ole vastuussa mistään epäsuorista tai välillisistä vahingoista (mukaan lukien hävinneet tiedot, käyttöhäiriöt, tietokoneviat tai taloudelliset tappiot), jotka johtuvat verkkokaupan käyttämisestä tai käytön estymisestä taikka tilaukseen toimitukseen tai tuotteeseen liittyvästä seikasta. Palveluun liittyvien ongelmien ilmetessä verkkokaupan käyttäjän oikeudet rajoittuvat oikeuteen lakata käyttämästä verkkokauppaa. 

Laurean vastuu rajoittuu joka tilanteessa Suomen lain pakottaviin vastuusäännöksiin. Tällöin Laurean kokonaisvastuu vahingoista niiden luonteesta ja määrästä riippumatta on joka tapauksessa enintään asiakkaan Laurealle vahingon aiheuttaneesta tai vahinkoon suoraan liittyvästä tuotteesta maksama hinta. 

Laurea ei missään tilanteessa vastaa viivästyksestä tai vahingosta, joka johtuu vaikutusmahdollisuuksiemme ulkopuolella olevasta esteestä, jota meidän ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon sopimuksen tekemisen hetkellä ja jonka seurauksia meidän ei kohtuudella olisi myöskään voinut välttää tai voittaa.  

Irtisanominen ja muu päättäminen

Voit irtisanoa asiakkuutesi verkkokaupasta milloin tahansa ilmoittamalla siitä sähköpostitse asiakaspalveluumme. Irtisanominen astuu voimaan, kun olemme poistaneet tunnuksesi käytöstä. 

Laurealla on oikeus yksipuolisesti irtisanoa asiakkuus ja verkkokaupan käyttö milloin tahansa sellaiselta asiakkaalta, jonka tunnuksia käytetään tai epäillään käytettävän käyttäjäehtojen vastaisella tavalla tai muutoin väärin, tai jos Laurea yksinomaisen harkintavaltansa mukaan katsoo verkkokaupan tai sen sisältämien koulutusten käyttämisen olevan hyvän tavan tai Laurean etujen vastaista. Jos Laurea irtisanoo opiskeluoikeuden muusta kuin näissä ehdoissa mainituista syistä, Laurea ei vastaa siitä opiskelijalle tai kolmannelle osapuolelle, eikä ole velvollinen korvaamaan mahdollisesti aiheutuneita kuluja tai maksuja. 

Ehtojen muuttaminen 

Laurealla on oikeus yksipuolisesti tehdä harkintansa mukaan muutoksia näihin ehtoihin. Kaikki käyttöehtoihin tehdyt muutokset päivitetään tälle sivulle. Mikäli asiakas jatkaa verkkokaupan käyttämistä, asiakkaan katsotaan hyväksyneen muutokset.   

Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu

Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta sen lainvalintaa koskevia säännöksiä. 

Laurea pyrkii sopimaan tilausta ja verkkokauppaa koskevat mahdolliset erimielisyydet ensisijaisesti sopimalla, joten ota ensi sijassa yhteyttä asiakaspalveluumme asian sopimiseksi. Ehtoihin, verkkokauppaan ja sen sisältöihin liittyvät riidat käsitellään ensimmäisenä asteena Laurean kotipaikan käräjäoikeudessa eli Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. 

Kuluttaja voi nostaa sopimuksesta aiheutuvia riitaisuuksia koskevan kanteen Laureaa vastaan joko Laurean kotipaikan käräjäoikeudessa tai kuluttajana sen Suomessa sijaitsevan paikkakunnan käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä hänellä on asuinpaikkansa. Jollei käyttäjällä ole asuinpaikkaa Suomessa, riitaisuudet käsitellään Laurean kotipaikan käräjäoikeudessa eli Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. 

Yksityisasiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.  

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn asiakkaan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan. Asiakkaalla on lisäksi mahdollisuus käyttää myös Euroopan komission ylläpitämää verkkovälitteistä riidanratkaisufoorumia. 

Eri kieliversiot 

Mikäli nämä ehdot käännetään toiselle kielelle ja erikielisten versioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, suomenkielinen versio on määräävä ja ristiriitaisuuksien katsotaan johtuneen käännösvirheestä.

Yhteystiedot 

Nimi: Laurea-ammattikorkeakoulu Oy 

Sähköposti: support-smart@laurea.fi

Y-tunnus: 1046216-1