Katakri-pääauditoijakoulutus
Turvallisuusala
Lähiopiskelu
Toteutusaika: 01.01.2025 - 31.07.2025
20 paikkaa jäljellä
Ilmoittautumisaika: Jatkuva
Koulutuksen laajuus: 15 opintopistettä
Pääasiallinen opetuskieli: suomi
Sijainti: Laurea Leppävaara
Ilmoittautumistilanne: 0 / 20
Tietoa koulutuksesta
Katakria käytetään arvioitaessa turvallisuusjärjestelyjä yritysturvallisuusselvityksessä ja viranomaisten tietojärjestelmien turvallisuuden arvioinneissa, mutta sen hallitsemisesta on apua myös oman organisaation turvallisuuden kehittämisessä. Katakri-pääauditoijakoulutus on joustava, tämän päivän opetusmenetelmiä hyödyntävä koulutus, jossa ammattitaitosi kehittyy turvallisuusjohtamisen, fyysisen ja teknisen tietoturvallisuuden osaamisen sekä Katakri-auditoinnin johtamisen saralla.
Tällä opintojaksolla opit tulkitsemaan ja soveltamaan Katakrin eri osioiden vaatimuksia ja saat valmiudet todentaa ja osoittaa luotettavasti turvallisuusjärjestelyjen riittävyyden. Katakri-pääauditoijakoulutus täyttää ylemmän korkeakoulutasoisen koulutuksen vaatimukset.
Opiskelija osaa – arvioida turvallisuuden hallintajärjestelmän osa-alueet Katakrin vaatimusten mukaisesti sekä tehdä riskin arviointia eri menetelmillä – valita ja mitoittaa fyysiset turvatoimet Katakrin vaatimusten mukaisesti – varmistaa turvallisuusjärjestelyjen riittävyyden salassa pidettävän tiedon sähköisissä käyttöympäristöissä
Tämä on maksullinen täydennyskoulutus.
Opintojakso koostuu kontaktiopetuksesta, ennakko- ja kehittämistehtävistä sekä näiden verkko-ohjauksesta. Kehittämistehtävät tehdään lähtökohtaisesti omaan organisaatioon. Tehtävissä suoritetaan Katakri 2020 T-, F- ja I-osion auditoinnit, joiden tuloksia kohdeorganisaatio voi hyödyntää.
Käytössä on Canvas -verkko-oppimisympäristö sekä Zoom-verkko-opetusalusta.
Orientaatiopäivä 4.3.2025
Kontaktiopetus T-osio 5.-6.3.2025 Kehittämistehtävän (T) palautus 2.4.2025
Kontaktiopetus F-osio 1.-2.4.2025 Kehittämistehtävän (F) palautus 7.5.2025
Kontaktiopetus I-osio 28.-29.4.2025 Kehittämistehtävän (I) palautus 30.5.2025
Opintojakson kokonaistyömäärä on noin 405 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Kunkin osa-alueen (T, F ja I) toteutuksen kokonaistuntimäärä on 135 tuntia. Tästä noin viisi tuntia on varattu ennakkotehtävään, 15 tuntia kontaktiopetukseen, 20 tuntia itseopiskeluun sekä verkko-ohjaukseen osallistumiseen ja 95 tuntia kehittämistehtävän tekemiseen.
Katakri 2020 https://um.fi/katakri-tietoturvallisuuden-auditointityokalu-viranomaisille
Opintojakson arviointi perustuu T-, F- ja I-osioiden kehittämistehtäviin.
Arviointiasteikko: Hyväksytty/Hylätty
Osallistujan on pääsääntöisesti oltava kontaktikerroilla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Lisäksi kehittämistehtävät tulee palauttaa aikataulun mukaisesti.