Kohtaamistaiteen ohjaaja

Kohtaamistaiteen ohjaaja koulutuksessa yhdistyy luovuuden lumo ja arvostava kohtaaminen. Koulutuksessa opit uudenlaisen lähestymistavan kuvalliseen ilmaisuun ja saat uusia työkaluja ja näkökulmia ryhmänohjaukseen.

Sosiaaliala

Toteutusaika: 29.08.2024 - 21.03.2025

20 paikkaa jäljellä

Ilmoittautumisaika: 05.02.2024 - 02.06.2024

Koulutuksen laajuus: 15 opintopistettä

Pääasiallinen opetuskieli: suomi

Kohtaamistaide on strukturoitua, moniaistista ryhmämuotoista kuvataidetoimintaa, jossa arvostuksella on merkittävä rooli. Kohtaamistaide rohkaisee vuorovaikutukseen ja itseilmaisuun. Kohtaamistaide sopii kaikille ja sitä voi soveltaa monen eri asiakasryhmän tarpeisiin. Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia voidaan lisätä Kohtaamistaiteen avulla.

Laurea-ammattikorkeakoulu on kehittänyt Kohtaamistaiteen japanilaiseen Clinical Art –työskentelyyn pohjautuen. Kohtaamistaiteessa olennaista ovat havainnot, kokeminen, kohtaaminen, ilo ja arvostus. Yllätyksellinen taidetyöskentely kiinnittävät aikaan ja paikkaan. Työskentely Kohtaamistaiteessa on yhteisöllistä, luovuutta ja voimavaroja tukevaa. 

Laurea-ammattikorkeakoulu on kouluttanut vuodesta 2007 Kohtaamistaiteen ohjaajia sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan kentälle. Kohtaamistaidetta on  kehitetty kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa sekä tuotettu julkaisuja ja materiaaleja.

Koulutus tuottaa kelpoisuuden toimia Kohtaamistaiteen ohjaajana. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Laurean Tikkurilan kampuksella (Ratatie 22, 01300 Vantaa) ja verkkotapaamisina Zoomissa. Hinta 1880€ + alv 24 %.

Tietoa koulutuksesta

Anne Eskelinen

Kouluttaja

Anne Eskelinen

Lehtori

Anne.Eskelinen@laurea.fi

Johanna Holmikari

Kouluttaja

Johanna Holmikari

Lehtori

johanna.holmikari@laurea.fi