LAVA – Lasten suojelua varhaiskasvatuksessa
Tule mukaan kerryttämään laaja-alaista tietoa lasten ja perheiden tukemisesta, syventämään lastensuojeluosaamista ja vahvistamaan moniammatillista yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja muiden lasten ja perheiden parissa toimivien tahojen kanssa. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle on työskentely varhaiskasvatuksessa tai esiopetuksessa.
Sosiaaliala
Aikataulutettu verkko-opiskelu
Toteutusaika: 22.01.2025 - 31.05.2025
37 paikkaa jäljellä
Ilmoittautumisaika: 01.09.2024 - 15.11.2024
0,00 €
Tutkinto, johon opinto kuuluu Laureassa: LAVA – Lasten suojelua varhaiskasvatuksessa (USV44), täydennyskoulutus, Tikkurila
Koulutuksen laajuus: 5 opintopistettä
Pääasiallinen opetuskieli: suomi
Sijainti: Laurea Tikkurila, Laurea Verkkokampus
Ilmoittautumistilanne: 43 / 80
LAVA-koulutuksesta lastensuojeluosaamista ja moniammatillisen yhteistyön lisäämistä varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen (0-7 -vuotiaat).
Koulutukseen osallistumalla kerrytät tietoa ja osaamista lastensuojelusta, lasten ja perheiden tuen tarpeista ja niihin liittyvien palvelujen tarjoamista mahdollisuuksista moninaisissa huolta herättävissä tilanteissa.
Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa ja siihen kuuluu aloitus- ja päätösseminaarit (klo 16-19) sekä viisi ilta-aikaan toteutettavaa verkkotapaamista (klo 17-19), joissa on asiantuntijaluentoja ja keskustelua.
Verkko-oppimisympäristössä on myös materiaalia, johon voit tutustua oman aikataulusi puitteissa.
Koulutus on Opetushallituksen maksamaa ja se on tarkoitettu varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa työskentelevän henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Opetushallitus edellyttää, että koulutukseen osallistuvien henkilöiden tulee työskennellä edellä mainittujen toimijoiden yksiköissä koulutuksen alkaessa.
Tietoa koulutuksesta
Koulutus sopii suoritettavaksi työn ohella. Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa. Aloitus- ja päätöswebinaarit ajoittuvat iltapäivään (klo 16-19), verkkotapaamiset toteutetaan ilta-aikaan (klo 17-19). Tapaamisissa on luentoja useilta asiantuntijaluennoitsijoilta.
Koulutusosiot1.Varhainen tuki 2 op; Huoli puheeksi 2 op; Lastensuojeluilmoitus 1 op.
LAVA-aloituswebinaari 22.1.2025 klo 16-19. Aloituswebinaari sisältää tietoa Lasten tukemisesta varhaiskasvatuksessa lasten suojelun ja lainsäädännön näkökulmista.
Verkkotapaamisten aiheita ovat mm. Stressinsäätely, sosiaalinen kompetenssi ja vertaissuhteet varhaislapsuuden kasvuympäristöissä; Perheiden monimuotoisuus ja Monikulttuurisuus varhaiskasvatuksessa sekä Lastensuojeluilmoitus.
LAVA-päätöswebinaari 14.5.2025. Päätöswebinaari sisältää tietoa Lastensuojelun prosesseista, palveluista ja toimijoista.
Varhaiskasvatuksen henkilöstön täydennyskoulutuksen tavoitteet ovat:
• tunnistaa ja lisätä tietoutta lasten ja perheiden tuen tarpeista ja niihin vastaamisesta
• vahvistaa lapsen ja perheen voimavaroja riittävän varhain
• syventää osaamista lastensuojelusta
Koulutus on Opetushallituksen maksamaa ja se on tarkoitettu varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa työskentelevän henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Opetushallitus edellyttää, että koulutukseen osallistuvien henkilöiden tulee työskennellä edellä mainittujen toimijoiden yksiköissä koulutuksen alkaessa.
Koulutukseen valitaan henkilöitä, jotka toimivat koulutuksen alkaessa varhaiskasvatuspalveluissa varhaiskasvatuksen tai esiopetuksen opettajina, sosionomeina, lastenhoitajina tai avustajina. Tervetulleita ovat myös varhaiskasvatuspalveluissa toimivat erityisopettajat, johtajat ja muut erityistyöntekijät. Koulutukseen valitaan 80 hakuehdon täyttävää (työskentely varhaiskasvatuksessa/esiopetuksessa) osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Palautteita aiemmista koulutuksista:
”Monipuolinen ja kattava luentosisältö sekä käytännöllisyys > sisällöt vastasivat työelämässä pohdituttaneisiin asioihin.”
”Parasta oli saada ajantasaista tietoa lastensuojelusta ja varmuutta lastensuojeluilmoitusten tekemiseen.”
”Haluaisin kiittää, että sain osallistua koulutukseen. Oli mukava kuunnella luentoja ja saada lisää tietoa. Iso kiitos kaikille luennoitsijoille teitä oli ilo kuunnella ja teette todella tärkeää työtä.”
”Varmuutta omaan työhön ja helposti omaksuttavaa tietoa jaettavaksi.”
”Vertaistuki ja muiden kanssa keskustelut omien toimipisteidensä tilanteista ja käytänteistä.”
Koulutus toteutetaan täysin verkossa ja näin mahdollistetaan varhaiskasvatuksen henkilöstön valtakunnallinen osallistuminen. Koulutuksen voi suorittaa joustavasti omien aikataulujen puitteissa työn ohella. Alku- ja loppuseminaarit sekä koulutuksen luennot toteutetaan verkossa ilta-aikaan ja videoidaan joten osallistujat voivat halutessaan katsoa ne oman aikataulunsa mukaisesti.
Koulutukseen sisältyy vain yksi pienimuotoinen itsenäinen tehtävä ja näin ollen koulutus ei aiheuta siihen osallistuville varhaiskasvatuksen työntekijöille liiallista kuormitusta oman työn ohella.
Videoluennot:
• Videoluennot julkaistaan Canvasissa kevään 2025 aikana joka kuukauden ensimmäisellä viikolla ja ne voi katsoa oman aikataulun mukaisesti.
Seminaarit verkossa:
1. Aloitusseminaari ke 22.1.2025 klo 16-19
2. Loppuseminaari ke 14.5.2025 klo 16-19
Zoom-verkkotapaamiset:
1. ti 28.1.2025 klo 17-19
2. ke 12.2.2025 klo 17-19
3. ti 11.3.2025 klo 17-19
4. ke 9.4.2025 klo 17-19
5. ti 29.4.2025 klo 17-19
Videoluennot:
Videoluennot julkaistaan Canvasissa kevään 2025 aikana joka kuukauden ensimmäisellä viikolla ja ne voi katsoa oman aikataulun mukaisesti.
Koulutus järjestetään suomeksi. Koulutuksen aikana osallistujat saavat kattavan materiaalipankin omassa työssään hyödynnettäväksi.
Koulutuksen materiaalit on saatavilla opintojakson Canvas-työtilassa koulutuksen ajan.
Koulutus on osallistujille maksuton ja se toteutetaan Opetushallituksen rahoituksella. Opetushallitus rahoittaa, seuraa ja kehittää opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle suunnattua täydennyskoulutusta. Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian – viimeistään 15.11.2024. Koulutukseen otetaan 80 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus tulee tehdä kirjallisesti viimeistään 20.11.2024 osoitteeseen anne.pirinen@laurea.fi