Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus

Koulutus antaa sinulle paremmat valmiudet aikuisten sekä lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmien ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kohtaamiseen sosiaali- ja terveyspalveluissa. Koulutus voi olla sinulle myös mahdollisuus uuteen työuraan.

Hyvinvointi ja terveysala

Lähiopiskelu

Toteutusaika: 05.09.2024 - 23.05.2025

Ilmoittautumisaika: 17.03.2024 - 26.08.2024

Koulutuksen laajuus: 30 opintopistettä

Pääasiallinen opetuskieli: suomi

Sijainti: Laurea Tikkurila

Eri-ikäisten mielenterveyttä edistävässä ja päihdeongelmia ennaltaehkäisevässä toiminnassa sekä hoidossa ja kuntoutuksessa tarvitaan vahvaa ammatillista osaamista. Palvelujärjestelmän muuttuessa tarvitaan lisäksi entistä enemmän sekä itsenäisen työskentelyn että monialaisen yhteistyön osaamista. Koulutuksessa syvennytään muun muassa mielenterveys- ja päihdetyön menetelmiin ja palveluihin. Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, joilla ei ole vielä laajaa kokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. Koulutus vahvistaa osaamista edistävässä tai ennaltaehkäisevässä toiminnassa tai hoidossa ja kuntoutuksessa.

  • Koulutus toteutetaan ensisijaisesti verkkototeutuksena.  Koulutuksen aloitus- ja lopetuspäiviin sekä simulaatiopäiviin on mahdollista osallistua myös Tikkurilan kampuksella Vantaalla (Ratatie 22, 01300 Vantaa). 
  • Koulutuspäivät pidetään torstaisin ja perjantaisin klo 8.30-16.00.
  • Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.
  • Hinta 1500 €.
  • Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoja edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneille.

Kouluttaja

Eija Söderlund

Lehtori

Eija.Soderlund@laurea.fi

Kouluttaja

Milla Ylitalo

Lehtori

Milla.Ylitalo@laurea.fi