Muutosjohtaminen
Organisaatiot ovat jatkuvassa muutoksessa, joka vaatii johtajalta taitoja johtaa muutosta. Tällä verkkokurssilla kehität muutosjohtamisen taitojasi. Kurssilla opit muutosjohtamisen käsitteitä sekä opit arvioimaan ja analysoimaan muutoksen vaikutusta yksilöön ja organisaatioon. Opit myös suunnittelemaan ja arvioimaan strategisia kehitysprojekteja sekä analysoimaan strategisia päätöksiä eettisen, kestävän ja kansainvälisen näkökulman kautta.
Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Aikataulutettu verkko-opiskelu
Toteutusaika: 01.01.2025 - 31.07.2025
Paikat täynnä
Ilmoittautuminen: 28.11.2024 - 19.01.2025
Tutkinto, johon opinto kuuluu Laureassa: Laurea täydentävä osaaminen, yamk-tutkinto (TYJ), Yhteiset opinnot
Koulutuksen laajuus: 5 opintopistettä
Pääasiallinen opetuskieli: suomi
Koulutuksen taso: YAMK
Sijainti: Laurea Verkkokampus
Ilmoittautumistilanne: 5 / 5
Tietoa koulutuksesta
Opintojakson suoritettuasi osaat vertailla ja luokitella muutosjohtamisen käsitteitä sekä arvioida ja analysoida muutoksen vaikutusta yksilöön ja organisaatioon. Opit suunnittelemaan ja arvioimaan strategisia kehitysprojekteja. Opintojakson jälkeen osaat tavoitteellisesti arvioida ja kehittää asiantuntijuutta ja esimiestyötä. Osaat analysoida strategisia päätöksiä eettisen, kestävän ja kansainvälisen näkökulman kautta.
Kurssilla opit
- vertailemaan ja luokittelemaan muutosjohtamisen käsitteitä
- arvioimaan ja analysoimaan muutoksen vaikutusta yksilöön ja organisaatioon
- suunnittelemaan ja arvioimaan strategisia kehitysprojekteja
- tavoitteellisesti arvioimaan ja kehittämään asiantuntijuuttasi ja esimiestyötäsi
- analysoimaan strategisia päätöksiä eettisen, kestävän ja kansainvälisen näkökulman kautta
Muutosjohtamisesta kiinnostuneet.
Opinto toteutetaan verkkototeutuksena, eikä edellytä kampukselle tuloa. Zoom aloitustapaaminen pidetään torstaina 6.2. klo 17-19. Zoom tapaamisesta poissaolijat tekevät korvaavan tehtävän, mikä ohjeistetaan tapaamispäivän jälkeen Canvas -tilassa. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opinto edellttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.
Opintojakso on avoinna 6.2.2025 – 15.5.2025. Opiskelijan tulee palauttaa kaikki opintojakson tehtävät 15.5.2025 kello 23:55 mennessä.
Opiskelija saa kunkin tehtävän arvioinnin viimeistään kahden viikon päästä palautuksestaan. Opiskelija saa opintojakson suoritusmerkinnän viimeistään kuukausi viimeisen tehtävän palautuksen jälkeen. Opintojakso on siis mahdollista suorittaa (ja saada suoritusmerkintä) myös koko lukukautta nopeammin.
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
- 06.02.2025 17:00 – 19:00
5 opintopistettä = 135 tuntia (1 opintopiste = 27 tuntia työtä) Opetustunnit Oppimateriaalin lukeminen Ryhmätöiden tekeminen Yksilötöiden tekeminen
Opintojakson oppimateriaalit ja suositeltu kirjallisuus on listattu opintojakson Canvas-oppimisalustalle. Materiaalit on saatavina sähköisinä (videot, tieteelliset artikkelit).
Lisäksi opiskelijan itse etsimä materiaali muutosjohtamiseen liittyen.
Osaamisen arviointi kohdistuu tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Tutkintosääntö 2024).
Arviointikriteerit:
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
– luoda johdonmukaisen tietoperustan monipuolisesti hyödyntäen sekä kotimaisia että kansainvälisiä lähteitä. (Tietoperusta) – analysoida ajankohtaisia ja relevantteja tieteellisiä lähteitä kriittisesti. (Tietoperusta) – soveltaa tietoperustaa erityyppisiin työelämän konteksteihin kriittisesti ajatellen. (Tietoperusta) – nostaa esille relevantteja ja kriittisiä näkökulmia tietoperustaan liittyen. (Tietoperusta) – kehittää uusia perusteltuja ratkaisuja vaativiin tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnan ongelmiin hyödyntäen soveltuvaa kehittämisprosessin mallia tai menetelmää. (Kehittäminen) – toimia kehittäjänä monimutkaisissa, ennakoimattomissa ja/tai uusia strategisia lähestymistapoja vaativissa kehittämistehtävissä. (Kehittäminen) – arvioida asioita avoimesti ja rohkeasti useista eri näkökulmista ja rakentaa olemassa olevan tietämyksen pohjalta uutta, innovatiivista ja toimivaa näkökulmaa. (Luovuus) – viestiä vakuuttavasti suullisesti ja kirjallisesti yleisön huomioiden. (Viestintä) – hyödyntää luovia keinoja viestinnässä. (Viestintä) – soveltaa tietoja ja taitoja vastuullisesti ja itsenäisesti. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – tuottaa vastuullisia ja eettisiä ratkaisuja perustellusti. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – organisoida ja johtaa omaa toimintaansa. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – suunnitella ja aikatauluttaa työskentelynsä systemaattisesti. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – toimia epävarmuuden sietoa vaativissa tilanteissa voittaen haasteet itsenäisesti ja perustellusti (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – toimia rakentavasti ja päämäärätietoisesti yhteistyössä muiden kanssa. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys)
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
– luoda olennaisen tietoperustan hyödyntäen sekä kotimaisia että kansainvälisiä tieteellisiä lähteitä analysoiden. (Tietoperusta) – soveltaa tietoperustaa erityyppisiin työelämän konteksteihin omaa ajattelua osoittaen. (Tietoperusta) – pohtia kriittisiä kysymyksiä tietoperustaan liittyen. (Tietoperusta) – kehittää perusteltuja ratkaisuja tutkimus-, kehittämis- ja/tai innovaatiotoiminnan ongelmiin hyödyntäen kehittämisprosessin mallia tai menetelmää. (Kehittäminen) – toimia kehittäjänä monimutkaisia ja uusia lähestymistapoja vaativissa kehittämistehtävissä. (Kehittäminen) – arvioida asioita avoimesti eri näkökulmista ja rakentaa olemassa olevan tietämyksen pohjalta jotain omintakeista ja toimivaa.(Luovuus) – viestiä asiantuntevasti suullisesti ja kirjallisesti. (Viestintä) – hyödyntää monipuolisesti viestinnän keinoja. (Viestintä) – soveltaa tietoja ja taitoja ilmentäen vastuullisuutta ja itsenäisyyttä. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – tuottaa ratkaisuja, jotka ilmentävät vastuullisuutta ja eettisyyttä. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – organisoida omaa toimintaansa aikatauluista sopien. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – toimia itsenäisesti epävarmuuden sietoa vaativissa tilanteissa. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – toimia rakentavasti yhteistyössä muiden kanssa. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys)
Tyydyttävän arvosanan 1 tasolla opiskelija osaa:
– luoda aiheeseen perustellun tietoperustan hyödyntäen tutkimuksellisia lähteitä (esim. vertaisarvioimattomat tieteelliset tekstit).(Tietoperusta) – soveltaa tietoperustaa erityyppisiin työelämän konteksteihin. (Tietoperusta) – esittää tarkasteltavasta aiheesta oleellisia kysymyksiä. (Tietoperusta) – kehittää perusteltuja ratkaisuja kehittämisongelmiin. (Kehittäminen) – toimia kehittämistehtävissä. (Kehittäminen) – tarkastella asioita avoimesti eri näkökulmista ja suunnitella olemassa olevan tietämyksen pohjalta toimivia ratkaisuja. (Luovuus) – viestiä selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti. (Viestintä) – hyödyntää viestinnän keinoja. (Viestintä) – suunnitella ja toteuttaa työskentelyä aikataulujen mukaisesti. (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – toimia osoittaen vastuullisuutta, itsenäisyyttä ja eettisyyttä (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – toimia epävarmoissa tilanteissa.(Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys) – työskennellä yhdessä muiden kanssa (Työskentelytaidot, vastuullisuus ja itsenäisyys)
”Opiskelijan, joka ei ole osoittanut osaamistaan arviointikriteeristön edellyttämällä hyväksytyllä tasolla, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Mikäli opiskelija ei suorituksensa täydentämismahdollisuudesta huolimatta saa hyväksyttyä arviointia, hänen tulee suorittaa opintojakso uudelleen opettajan kanssa sovitulla tavalla.” (Tutkintosääntö 2024.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Plagioinnin tarkastuksen käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.
Arviointiasteikko: H-5
Opinto on vaatimuksiltaan yamk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.