Tapahtumatuotannon perusteet
Oletko kiinnostunut tapahtuma-alasta? Tällä kurssilla saat kattavan johdatuksen alaan sekä tapahtumatuotannosta ja sen prosesseista. Pääset harjoittelemaan tapahtuman budjetointia sekä tutustut tärkeimpiin työvälineisiin kuten ajolistaan ja tapahtuman projektinhallintaan. Lisäksi kurssilla luodaan katsaus myös tapahtumien riskienhallintaan ja markkinointiin ja tutkitaan tapahtuma-alan sidosryhmiä ja asiakaspolkuja.
Matkailu- ja ravitsemisala
Lähiopiskelu
Toteutusaika: 20.01.2025 - 30.05.2025
10 paikkaa jäljellä
Ilmoittautuminen: 28.11.2024 - 05.01.2025
Tutkinto, johon opinto kuuluu Laureassa: Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
Koulutuksen laajuus: 5 opintopistettä
Pääasiallinen opetuskieli: suomi
Koulutuksen taso: AMK
Sijainti: Laurea Leppävaara
Ilmoittautumistilanne: 0 / 10
Tietoa koulutuksesta
Opintojaksolla käydään läpi perusteet tapahtumatuotannosta ja sen prosesseista. Tutustutaan alaan yleisesti, mikä on tapahtumateollisuus toimialana, mitä tapahtumatuotantoon kuuluu? Harjoitellaan tapahtuman budjetointia, tutustutaan tärkeimpiin työvälineisiin kuten ajolistaan ja tapahtuman projektinhallintaan. Kurkistetaan nopeasti myös tapahtuman riskienhallintaan ja markkinointiin. Tutkitaan tapahtumascenen sidosryhmiä ja asiakaspolkuja.
Tämän kurssin jälkeen osaat:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille
Monimuotoryhmätoteutus. Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Poikkeuksellisesti aloituskerta on kampuksella livenä, tähän olisi hyvä osallistua. Opinnolla on aikataulutettua opetusta ja ohjausta verkossa, joka tallennetaan ja on katsottavissa jälkikäteen Canvasissa. Opinnossa on pari pientä pari- tai ryhmätyötä, jotka tukevat oppimista (arviointi hyväksytty/täydennettävä). Lisäksi yksilötyö (arviointi asteikolla 1-5). Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista tai ryhmäkohtaista palautetta, kun tehtävät on palautettu yhdessä sovittujen palauspäivien rajoissa. Myöhässä palautettuja tehtäviä ei kommentoida.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
- 05.02.2025 16:00 – 17:00
- 11.02.2025 08:00 – 09:00
- 18.02.2025 16:00 – 17:00
- 04.03.2025 16:00 – 17:00
- 12.03.2025 16:00 – 17:00
- 01.04.2025 16:00 – 17:00
- 16.04.2025 16:00 – 17:00
- 06.05.2025 16:00 – 17:00
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Ajankäyttö ja kuormitus käydään läpi ensimmäisellä tapaamisella. Tarkempi kuvaus kunkin tehtävän vaatimasta ajankäytöstä on esillä Canvastyötilassa.
Materiaalilistaus Canvas-oppimisalustalla linkkeineen. Lisäksi verkkoluennot
Yksilötyötä varten oheiskirjallisuutta mm. Shone, Anton ; Parry, Bryn Successful event management : a practical handbook Cengage Learning
Human Resource Management for the Event Industry Lynn Van Der Wagen and Lauren White https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=1818173
Festival and Events Management : An International Arts and Culture Perspective Ian Yeoman, Martin Robertson, Jane Ali-Knight, Siobhan Drummond, and Una McMahon-Beattie https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=294126
Damster, Greg. ; Tassiopoulos, Dimitri: Event management : a professional and developmental approach. Lansdowne : Juta. Tästä löytyy myös uudempia painoksia.
Van der Wagen, Lynn. & White Lauren: Events management : for tourism, cultural, business, and sporting events. Upper Saddle River : Pearson Udempiakin painoksia saatavilla, sisällöllisesti vain pieniä muutoksia.
Watt, David C.: Event management in leisure and tourism / Addison Wesley Longman, 2001.
Conway, Des. 2009. The event manager’s bible : the complete guide to planning and organising a voluntary or public event Oxford : How To Books,
Allen, Johnny ; O’Toole, William ; Harris, Robert ; McDonnel, Ian 2011 Festival and special event management John Wiley. 5th ed
Hanya Pielichaty, Els, Georgiana, Reed, Ian, Mawer, Vanessa, Events project management
Ferdinand, Nicole, Kitchin, Paul J. 2017 Events management : an international approach SAGE 2017. Second edition
Dowson, Ruth, kirjoittaja. ; Bassett, David, kirjoittaja. 2018 Event planning and management : principles, planning and practice Kogan Page 2018. Second edition
Raj, Razaq ; Walters, Paul ; Rashid, Tahir 2013 (voi löytyä myös uudempi painos) Events management : principles & practice
Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).
Arvioitavat kohteet: kotitentti (analyysi tapahtumasta) (1-5) 80% arviointikriteerit Canvasissa. ns Välitehtävät markkinonnista ja budjetoinista (hyv/täyd) 20 % arviointikriteerit Canvasissa
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa: – käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä – vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa – raportoida ja viestiä ammattimaisesti
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa: – käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään – koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa – raportoida sovitulla tavalla
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa: – käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään – etsiä tietoa eri tietolähteistä – raportoida
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa: – toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen – ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta – ennakoida ohjaustarpeitaan
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa: – toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen – toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa – osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa: – toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen – toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa – ottaa vastaan ohjausta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa: – edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä – hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla – toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä – suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa: – toimia tavoitteellisesti ryhmässä – suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä – havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä – perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa: – toimia ryhmän jäsenenä – suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä – toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti – noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Arviointiasteikko: H-5
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.
Opintojaksolle voidaan varata paikkoja avoimen AMK:n opiskelijoille.