Tulevaisuuden kestävä vientiliiketoiminta – Vienti vihreään kasvuun
Työskenteletkö pienen tai keskisuuren yrityksen johdossa tai asiantuntijana vientiyrityksessä ja haluaisit kehittää kestävän vientiliiketoiminnan osaamistasi? Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle. Koulutuksen aikana perehdyt kestävän liiketoiminnan, kiertotalouden ja ennakoinnin käsitteisiin, periaatteisiin, malleihin ja työkaluihin. Analysoit tulevaisuuden liiketoimintaympäristön muutostekijöitä ja sitä, miten kiertotalouden liiketoimintamallit parantavat vientituotteiden kilpailukykyä ja vähentävät niiden ympäristövaikutuksia. Lisäksi koulutuksen aikana sovellat kiertotalouden ja ennakoinnin menetelmiä ja työkaluja sekä suunnittelet ja toteutat kestäviä ratkaisuja viennin edistämiseksi. Opintojen edetessä sinua ohjataan soveltamaan oppimaasi omaan työhösi ja yritykseen portfoliotyöskentelyn ja työelämämentoroinnin avulla.
Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Toteutusaika: 01.08.2024 - 31.07.2025
30 paikkaa jäljellä
Tutkinto, johon opinto kuuluu Laureassa: Tulevaisuuden kestävä vientiliiketoiminta - Vienti vihreään kasvuun (AVOHB4), Avoin AMK
Koulutuksen laajuus: 10 opintopistettä
Pääasiallinen opetuskieli: suomi
Koulutuksen taso: AMK
Ilmoittautumistilanne: 0 / 30
Tulevaisuuden kestävä vientiliiketoiminta-koulutus on maksuton verkkokoulutus, joka on tarkoitettu pienten ja keskisuurten vientiyritysten johdolle ja asiantuntijoille.
Koulutuksesta saat:
työkaluja kestävän vientiliiketoiminnan kehittämiseen tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä
kiertotalousosaamista ketterästi ja joustavasti
ajantasaista tietoa, uusia näkökulmia sekä ideoita kestävän liiketoiminnan kasvattamiseen
työelämämentorointia
verkostoja ja vertaisoppimista
Ilmoittaudu koulutukseen 30.11.2024 mennessä ja varmista paikkasi.
Koulutus toteutetaan osana Tulevaisuuden kestävä vientiliiketoiminta – Vienti vihreään kasvuun-hanketta, jonka rahoittaa Jotpa – Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Tietoa koulutuksesta
Kiertotalouden liiketoimintamahdollisuudet (1op) Kestävä arvonluonti viennin kilpailuetuna (1 op) Vastuullisuus- ja kiertotaloussääntelystä kilpailuetua (1op) Tulevaisuuden kestävän liiketoiminnan johtaminen (1 op) Kestävä toimitusketjun hallinta (1 op) Kiertotalouden arvonluonti ja viestintä kohdeyrityksessä (1 op) Kiertotalouden liiketoimintamallit, menetelmät ja työkalut (1 op) Kiertotalousmuutoksen toteuttaminen kohdeyrityksessä (1 op) Ryhmäohjaus ja -mentorointi (1 op) Portfoliotyöskentely (1 op)
Koulutuksessa opit soveltamaan kestävän liiketoiminnan ja kiertotalouden sekä tulevaisuuden johtamisen periaatteita viennissä ja opit
- tunnistamaan niiden merkityksen viennin kilpailukykytekijöinä sekä sanoittamaan lisäarvon ja kommunikoimaan sen asiakkaille
- analysoimaan toimintaympäristön muutosta ja lainsäädännön avaamia liiketoimintamahdollisuuksia
- hyödyntämään kiertotalouden liiketoimintamalleja
- kehittämään ja hallitsemaan kestäviä toimitusketjuja
- kehittämään kestäviä pakkaustapoja
- hyödyntämään kestävän liiketoiminnan ja kiertotalouden kehittämisen sekä palvelumuotoilun työkaluja
- soveltamaan ennakointimenetelmiä yrityksen toiminnan suunnittelussa, tulevaisuuslähtöisten innovaatioiden kehittämisessä ja strategioiden luomisessa viennin edistämiseksi
Pienten ja keskisuurten vientiyritysten johto ja asiantuntijat
Koulutuksen aikana opit kasvattamaan liiketoimintaa kestävästi, opit vastuullisen viennin periaatteet sekä opit varautumaan tulevaisuuden muutoksiin ja mahdollisuuksiin.
Toteutus kokonaan verkossa mikromoduuleina. Teams-työpajat ja webinaarit tarjoavat ajankohtaista asiantuntijatietoa. Opiskelijoita ohjataan soveltamaan opittuja asioita omaan työhön ja kohdeyritykseen portfoliotyöskentelyn ja työelämämentoroinnin avulla.
Kick-off 31.10.2024 kello 18.00-19.45
Ajankäyttö ja kuormitus 10 op:n mukainen.
Itseopiskeluaineisto lähteineen ja lukusuosituksineen julkaistaan Canvas-alustalla jokaisen teeman kohdalla.
Itsearviointi, vertaisarviointi ja ohjaajan arviointi. Arvioinnin kohteena on portfolio.
Arviointiasteikko: Hyväksytty/Hylätty
Ilmoita peruutuksesta Laurean avoimelle AMK:lle osoitteeseen avoinamk@laurea.fi.