Työterveys, -turvallisuus ja laatu
Tällä todella kattavalla kurssilla käsitellään monipuolisesti työterveyden sekä työturvallisuuden teemoja. Lisäksi kurssilla pääset suorittamaan työelämässä konkreettista hyötyä tuovat työturvallisuus- ja työhyvinvointikortit. Näiden avulla voit nostaa osaamistasi konkreettisesti esiin esimerkiksi CV:ssä. Näkökulmina työturvallisuuteen ja -terveyteen kurssilla on niin johtaminen, riskien arviointi kuin myös työn sujuvuus, laatu ja tuottavuus. Kurssilla tutustut monenlaisiin työterveyteen ja turvallisuuteen vaikuttaviin tilanteisiin, kuten onnettomuuksien ja tapaturmien tutkintaan, matkustusturvallisuuteen sekä haastaviin työyhteistilanteet ja kriisitilanteiden psykologiaan. Lisäksi kurssilla huomioidaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kysymykset sekä työhyvinvoinnin kokonaisvaltainen edistäminen.
Turvallisuusala
Lähiopiskelu
Toteutusaika: 01.08.2024 - 31.12.2024
1 paikkaa jäljellä
Ilmoittautuminen: 29.05.2024 - 18.07.2024
150,00 €
Tutkinto, johon opinto kuuluu Laureassa: Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus (HTA2), Laurea Leppävaara
Koulutuksen laajuus: 10 opintopistettä
Pääasiallinen opetuskieli: suomi
Koulutuksen taso: AMK
Sijainti: Laurea Leppävaara
Ilmoittautumistilanne: 4 / 5
Tietoa koulutuksesta
Tällä kurssilla käsitellään kattavasti työterveyden sekä työturvallisuuden teemoja. Näkökulmina on niin johtaminen, riskien arviointi, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työpaikalla, työn sujuvuus, laatu ja tuottavuus, onnettomuuksien ja tapaturmien tutkinta kuin haastavat työyhteistilanteet ja kriisitilanteiden psykologia.
Tällä kurssilla on mahdollisuus suorittaa lähiopetuksen ohessa työturvallisuuskortti ja työhyvinvointikortti. Lisäksi tietyin varauksin opiskelijaryhmille varataan mahdollisuus suorittaa oppimistehtävä työelämäyhteistyökumppanin kanssa.
Kurssilla käsiteltävät ja käytettävät menetelmät:
- Riskienhallintaprosessi
- Riskien kartoitus- ja arviointimenetelmät
- Onnettomuuden ja tapaturman tutkinta
- Työsuojelun ja työhyvinvoinnin mittarit
- Raportointi- ja kehittämismenetelmät
- Laadunhallinnan menetelmät
Tutkittavat ja kehitettävät asiat:
- työturvallisuuden, -terveyden ja –hyvinvoinnin taso
- Työsuorituksen laatu
- Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työpaikalla
- Turvallisuuskulttuuri ja henkilökunnan turvallisuusosaaminen
- Työsuojelun organisoituminen ja johtaminen
- Kriisivalmius
Konkreettiset lopputuotokset joiden tuottamista käsitellään:
- Työn vaarojen ja riskien arviointi
- Työsuojelun toimintaohjelma
- Tasa-arvosuunnitelma (soveltuvin osin)
- Yhdenvertaisuussuunnitelma (soveltuvin osin)
- Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma (soveltuvin osin)
- Työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelma
Tämän kurssin jälkeen osaat:
- määrittää työterveydelle ja -turvallisuudelle sekä laadunhallinnalle asetetut vaatimukset ja parhaat käytännöt sekä soveltaa niitä
- arvioida sekä hallita työterveyteen ja -turvallisuuteen liittyviä riskejä
- suunnitella, arvioida ja kehittää työterveyteen ja –turvallisuuteen liittyviä toimintoja osana organisaation toimintaa
- johtaa työterveys- ja turvallisuustoimintoja
Opintojaksolle ilmoittautuvilla tulee olla turvallisuus- ja riskienhallinnan perusteiden riittävä osaaminen, jonka voi hankkia esimerkiksi suorittamalla opintojakson HT00BN79 Yritysturvallisuuden ja riskienhallinnan perusteet (10 op) tai suorittamalla opintojakson TO00BS57 Turvallisuusjohtamisen ja riskienhallinnan perusteet (5 op) avoimessa ammattikorkeakoulussa.
Osana tätä kurssia sinun on mahdollisuus suorittaa työturvallisuuskortti sekä työhyvinvointikortti.
Tämä kurssi sisältää lähiopetusta kolmena päivänä. Muuten kurssi sisältää valmistavaa ja täydentävää verkko-opiskelua ja itsenäistä opiskelua.
Kaikki verkko-opetus ja opintojakson viestintä tapahtuu Canvas-verkko-oppimisympäristön kautta, reaaliaikaiset verkkotapaamiset MS Teams- ja Zoom-ympäristöissä.
Tarkista viimeisimmät tiedot aikatauluista oppimisympäristö Canvaksesta. Aikatauluihin on mahdollista tulla muutoksia.
Kun olet ilmoittautunut kurssille, sinun tulee paikan vastaanottamiseksi vastata kyselyyn, joka lähetetään opiskelijoille 20.8. Kysely johdattelee kurssin aiheisiin. Se on täytettävä 27.8 mennessä. Muut tärkeät päivämäärät:
- Zoom luento: 27.08.2024 17:00 – 19:00.
- Työturvallisuuskortin suorittamisen kannalta pakollinen läsnäolo on 30.8 klo 8-11.30. Tämä opetus järjestetään Rudus Turvapuistossa (Ämmässuonkuja 3, Espoo).
- Zoom luento: 23.09.2024 16:00 – 18:00
- Työhyvinvointikortin suorittamiseksi pakollinen läsnäolo Leppävaaran kampuksella 10.10 klo 8-11.30.
- Zoom luento: 28.10.2024 16:00 – 18:00.
- 29.11.2024 12:30 – 15:00. Leppävaaran kampuksella oppimistehtävän purku.
- Oppimistehtävän palautus: 24.11 mennessä.
- Opintojakson tentti (verkossa) – Aikataulutettu tenttikerta: viikko 49 – 1. uusintamahdollisuus: viikko 51 – 2. uusintamahdollisuus: viikko 2 (2025)
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä; 10 op = 267 tuntia. Työmäärän jakauma on arviolta seuraavanlainen:
- Lähiopetus: 14h
- Verkkokontaktit: 8h
- Valmistava ja täydentävä verkko-opiskelu ja itsenäinen opiskelu: 125h
- Oppimistehtävä: 120h
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Arvioitavat osasuoritukset joista kaikki suoritettava hyväksyttävästi: -Työturvallisuuden perusteet. Arvio HYL/HYV -Työterveyden perusteet. Arvio HYL/HYV -Laadunhallinnan perusteet. Arvio HYL/HYV -Oppimistehtävä laaditaan ryhmissä. Arvio HYL/1-5. Painoarvo kokonaisarviossa 60% -Tentti yksilötehtävänä. Arvio HYL/1-5. Painoarvo kokonaisarviossa 40%
Arviointiasteikko: H-5