Tavoitteena tutkinto

Voit hakea Laurean tutkinto-opintoihin yhteishauissa ja erillishauissa tai tähdätä kohti tutkintoa avoimen AMK:n polkuopintojen kautta.

Yhteishaku ja erillishaku

Jos haluat opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon, voit hakea Laurean tutkinto-opiskelijaksi valtakunnallisissa korkeakoulujen kevään ja syksyn yhteishauissa sekä Laurean erillishakujen kautta.

Yhteishaussa olevat koulutukset voit tarkistaa Laurean verkkosivuilta ja hae hakuaikana Opintopolku-palvelussa. Laurean erillishakuja järjestetään ympäri vuoden eri koulutuksiin ja niissä on omat hakukriteerit sekä valintatavat.

Lisätietoa erilaisista hakutavoista löydät Laurean verkkosivustolta.

Avoimen AMK:n polkuopinnot

Laurean avoimen AMK:n polkuopinnot ovat vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi. Laurea tarjoaa tutkintoon tähtääviä polkuopintoja AMK- ja YAMK-tason koulutuksiin.

  • AMK-tason polkuopinnoissa opiskelet pääsääntöisesti ensimmäisen vuoden opintoja 60 opintopisteen verran ja niihin ei vaadita aiempia opintoja.
  • YAMK-tason polkuopinnoissa opiskelet 30 opintopisteen verran ja niihin on pääsyvaatimuksena ammattikorkeakoulututkinto tai muu soveltuva koulutus.

Polkuopiskelijana opiskelet pääsääntöisesti samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa tai omassa polkuopiskelijoiden erillisryhmässä. Polkuopinnoilla voit hakea erillishaussa avoimen AMK:n pisteiden perusteella tutkinto-opiskelijaksi, ja jos tulet valituksi, voit jatkaa opintoja saman ryhmän kanssa.

Polkuopinnot ovat maksullisia ja niitä on tarjolla sekä suomen- että englanninkielisiin AMK- ja YAMK-tasoisiin koulutuksiin.

Lisätietoa Laurean avoimen AMK:n polkuopinnoista on AMK-polkuopinnot– ja YAMK-polkuopinnot-sivuilla.

Päivitetty 08.03.2024